Van je geldzorgen afkomen

Van je geldzorgen afkomen

Veel Belgen hebben geldzorgen. Soms is het lastig om nog alle rekeningen te kunnen betalen. In België krijg je vaak per kwartaal of per jaar een rekening. Wie niet spaart en geen geld opzij legt, kan hierdoor plots in de financiële problemen komen. Je kunt de rekeningen niet tijdig betalen en krijgt geldzorgen. Een lening nemen om toch de rekeningen te kunnen betalen is vaak een slecht idee. Je komt hierdoor namelijk dieper in de schulden te zitten en komt mogelijk nooit meer uit de financiële stress. Heb je te maken met jaarrekeningen zoals die van de auto (wegentaksen), en/of autoverzekering, leg dan iedere maand een bedrag apart zodat je deze toch per kwartaal of per jaar kunt betalen. Ga tevens na of de instanties je geen rekening per maand kunnen sturen. Vaak wanneer je langer dan 1 jaar klant bent, is het mogelijk om per maand te betalen.

 

Hoe kom je snel aan geld

Om toch de rekeningen te kunnen betalen heb je geld nodig, en dat heb je niet. Wat je zou kunnen doen is aan geld komen door spullen en bezittingen te verkopen, of wat extra klusjes te doen om wat bij te verdienen. Neem contact op met vrienden en familie om je geldzorgen te uiten en vraag of zij iemand kennen die misschien een klusje voor je heeft. Iedereen kan op verschillende manieren iets bijverdienen. Denk aan het maaien van het gras,  huishoudelijke klusjes zoals strijken, of voor oppas spelen zodat de ouders ook een avondje weg kunnen.

Bezittingen verkopen kunnen ook een oplossing bieden. Heb je misschien nog een mooi horloge, een oude smartfoon, of gereedschap dat je niet meer gebruikt? Verkoop het dan! In de garage of op zolder heb je vast nog wel spullen staan die je toch niet gebruikt. Waarom niet verkopen? Dit kan op 2dehands.be maar je kunt het ook naar een 2dehands winkel toebrengen en direct inruilen voor geld.

Heb je een auto? Dan kun je die ook verkopen. Een auto verkopen is een goed idee wanneer je veel geld nodig hebt. Zonder auto hoef je niet te zitten want je kunt namelijk ook een goedkope kleine auto terugkopen en toch geld overhouden. Een auto verkopen kan eenvoudig via internet. Denk hierbij ook aan 2dehands.be of aan een autoveiling zoals Besteautobod.be. Bij de autoveiling kun je binnen 1 dag zelfs je auto verkopen en daarbij snel een goede prijs in handen krijgen. Verkopen is niet verplicht bij een veiling want het bod wat daaruit voortkomt is vrijblijvend. Je beslist dus zelf of je de auto verkoopt. Doordat er duizenden garagisten en dealers meebieden krijg je gegarandeerd een goede prijs. Probeer het daarom gratis uit.

 

Financiële tips

Ga op zoek naar financiële tips zodat je niet nogmaals met hetzelfde probleem komt te zitten. Neem iedere week je administratie door en let goed op waaraan je het geld uitgeeft. Schrijf ook iedere uitgave op zodat je dit goed in kaart kunt brengen. Wanneer je weet waar je het geld aan uitgeeft, dan zie je waarschijnlijk ook snel waarop je kunt besparen. Meld je desnoods aan op een forum en kijk of andere mensen je tips kunnen geven en je hierbij kunnen helpen. Besparen op verzekeringen kan je vaak ook een hoop geld opleveren, net zo als het overstappen van energieleverancier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *