juni 16, 2024

Ben je toe aan een (nieuwe) scooter maar weet je niet wat de verschillen zijn tussen een snorfiets en een bromfiets? De verschillen zijn kleiner dan je denkt, toch moet je de juiste keuze maken. Bij een nieuwe scooter kopen in Tilburg moet je direct kiezen of het een snorscooter of bromscooter wordt, je kunt dit later niet veranderen. Op deze pagina leggen we in het kort uit wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen snorfietsen en bromfietsen.

 

Je kunt online meer lezen over verschillende soorten scooters, 24 uur per dag en 7 dagen per week in de online scooterspeciaalzaak.

 

Wat is een snorfiets?

Een snorfiets of snorscooter is een tweewieler die maximaal 25 km/u mag rijden. Een helm dragen is niet verplicht maar het mag wel. Je rijdt binnen de bebouwde kom op het fietspad waar dat mogelijk is, en buiten de bebouwde kom rijd je altijd op het fietspad. De regels zijn gelijk aan fietsen dus.

 

Wat is een bromfiets?

Een bromfiets of bromscooter is een tweewieler die maximaal 45 km/u mag rijden. Een helm dragen is altijd verplicht, je rijdt binnen de bebouwde kom altijd op de openbare weg, en buiten de bebouwde kom altijd op het fietspad.

 

Wat betreft motorinhoud en vermogen zijn vrijwel alle brommers gelijk aan elkaar, meestal 50cc. Door een begrenzer te plaatsen wordt de snelheid afgeknepen. Daarom moet je bij aanschaf de juiste keuze maken, je mag de registratie achteraf niet meer veranderen.

 

Online kun je alle merken en modellen snorscooters en bromscooters met elkaar vergelijken. Bekijk de mogelijkheden en bepaal jouw rijgedrag in Tilburg voordat je de bestelling plaatst.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *