juni 16, 2024

Elk seizoen komen de boekskes af met nieuwe trends. Op vlak van fashion maar ook op vlak van make-up, voeding, interieur.. noem maar op.

Het is nu eenmaal zo dat, hoe graag we ook willen, we niet altijd alle trends kunnen meegaan, of daar mee weg komen. Zo heb ik een paar trends die ik bewust toch wel even oversla, of trends waar ik echt helemaal meeben en fantastisch vind.

Ik noem er enkele op (ik ben geen trendwatcher dus ik neem er enkele at random;))!

 

Nude lippen:

Deze wist ik meteen al dat ik kon skippen. Ik heb een heel bleke huid en mijn lippen zijn vrij gepigmenteerd dus ik moet al echt mijn best doen om mijn lippen nude te maken. Ik probeerde het eens en ik vind het echt waanzinnig ziekelijk bij mij staan. Het is een trend dat enkele jaren geleden begon en wel weer aan het verdwijnen is. Ik zag het in de boekjes en het stond o-zo mooi bij modellen. Als ik af en toe mijn foundation of concealer aanbreng dan pak ik mijn lippen wel eens onbewust mee en dan schrik ik toch wat een afschuwelijk beeld het bij mij is, haha! Ik liet/laat deze wijselijk passeren…

De maxi-dress:

Hij bestond altijd al en vaak genoeg dacht in mezelf, jaaa als ik een erbij wil lopen als een patattenzak, dan moet ik vooral zo’n model kopen. Ondertussen is het een echte mega-trend. Ik besloot er eens 2 online te bestellen, aangezien ik er meer en meer goeds over hoorde. Ik moet zeggen: mind = blown. Een trend dat mij eens geweldig staat? YES! Ondertussen heb ik er zo’n 5-tal in mijn bezit en ik vind ze echt prachtig staan. Ze zijn enorm comfortabel en je kan ze overal vinden, van goedkoop tot extreem duur. Ik zag dat het echt hot was in Barcelona, iedereen liep er met een maxi-dress of maxi-skirt rond.

(Groene) Smoothies:

Megadikke trend op dit moment, smoothies drinken/eten. En liefst van al in Mason-jars, en liefst van al delen op Instagram! Mijn god, wat haat ik het. Ik heb het echt nooit voor smoothies gehad, ik vind de dikkere structuur echt vreselijk onsmakelijk en ik ben er van overtuigd dat ze niet zo gezond zijn als je zou denken. Die groene smoothies (smoothies met groenten erin) is nu echt zo’n dingetje en ik snap het niet zo goed. Oké, het is een goeie manier om wat extra groenten binnen te krijgen op een dag, zou je denken. Maar wat veel mensen vergeten is dat wanneer groenten en fruit door de blender gaan, de grote meerderheid van de vezels kapot gaan. Ik ben old-skool, ik eet mijn fruit en groeten gewoon, zoals ze zijn. Ik hoop dat ik niet de enige ben.

Winged Eyeliner:

Deze is volgends mij altijd wel een trend geweest. Een heuse voltreffer bij rode lippen, met een hoog glamour-gehalte. Het ding is: het vergt echt oefening. Man man, 10 minuten vroeger opstaan om een zwart lijntje te trekken, ik moet dat dus doen. Ook is het zo dat je dan maar best niet te veel aan je ogen zit doorheen de dag, dat het een goed merk is en dat je oogschaduwbasis ophebt, anders gaat het stempelen. Het is een gedoe, maar o-zo mooi. Ik vind niet dat ik de ideale ogen ervoor heb, maar ik moet een lange weg gaan in het verbeteren van mijn wing. Dubbel gevoel, hier!

Deze zomer: perzik-kleuren:

Ojee, nee. Neen, absoluut neen. Toch écht niet voor mij. Het is een beetje hetzelfde verhaal als de nude-lippen. Een bleke huid dat amper bruint in de zomer, tegenover een perzikkleurig kleedje. The horror. Ik koop nooit iets in die kleuren omdat het niet bij mijn huidskleur en haarkleur past. Bij iets getinte dames met wat donkerder (of juist veel lichter) haar zal het wel prachtig staan, maar voor mij een no-go.

Superfoods:

Ook dit laat ik passeren. Dat we moeten opletten met onze gezondheid is een feit. Dat we genoeg fruit en groenten moeten eten, akkoord! En daarvoor gaan we best ver, denk aan pilletjes van de apotheek en extra dit, extra dat. Opeens kwamen de zogenaamde superfoods in de aandacht. Voedingssupplementen die ongelooflijk duur zijn en die we elke dag zouden moeten innemen om gezonder te leven. Ik kan begrijpen dat voor heel wat mensen echt nodig is om supplementen te nemen, maar de doorsnee vlaming heeft dit niet nodig, volgens mij. Ik ben voorstander van een gevarieerd eetpatroon, met veel verse groenten en fruit. Ik laat de superfoods voor wat ze zijn :)

Matte finish:

Heel wat make-up merken hebben momenteel een ‘velvet’ of ‘matte’ serie tussen hun producten staan. Make-upjes die een matte finish hebben, in bijvoorbeeld oogschaduw of lipstick. Maar zelf ook in nagellak, denk aan de matte topcoats die erg in zijn. Ik ben echt helemaal fan van deze trend. Ik kocht lang geen lipstick omdat de glitter en parelmoer en vanaf sprongen, en ik dat net iets te ‘ik ben 13′ deed lijken. Maar die velvet stucturen, jaaaa gimme gimme! Ik heb ondertussen een hoop matte lipsticks die ik met veel liefde draag en ongelooflijk chique vind staan.

Crop tops:

Nee, ik heb geen wasbordje, geen strakke buik, waarmee ik wil showen. Het is echt heel erg mooi maar niet voor mijn figuur. Al vind ik het wel een goede challenge voor deze zomer: hard trainen om een crop top waardige buik te krijgen! Haha, tja.. toch maar niet. Misschien op héél warme dagen ;)

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *