mei 28, 2024

De laatste tijd is er weer een opflakkering gebeurt in verband met aandacht schenken aan het milieu. Het was werelddierendag, het was world vegetarian day en we kregen te horen hoe groot onze economische voetafdruk wel niet is. Bon, veel stof om over na te denken.

In mijn groene brain

Ecologische voetafdruk

Op een mooie herfstdag stond ‘s morgens mijn radio op terwijl ik mijn ontbijt maakte. Al snel smaakte mijn ontbijt niet meer en was mijn dag om zeep. Cijfers van het WWF toonde aan dat België in de top 5 stond van landen met de grootste ecologische voetafdruk. Lees hier hun verslag. Concreet wil dat zeggen dat wij veel eisen van deze planeet. Mocht iedereen leven als een Belg, dan kwam je mat 4x onze aarde niet toe. Wat een teleurstelling. En net nu het écht 5 voor 12 is. Wij zijn onze planeet aan het consumeren en ik ben bang voor de gevolgen. Dit moet beter, België. Ik hoop dat mensen die wél hun steentje bijdragen de moed niet verliezen. Lees hier wat je zelf kan doen.

Protest tegen windmolens

In mijn streek langs de welbekende E40 wil men windmolens plaatsen. Ik kan zoiets alleen maar toejuichen. Onze energie moet van érgens komen en geen betere manier dan het te doen met windmolens. Duurzaam, ecologisch verantwoord en vooruitstrevend naar een betere toekomst. Helaas had mijn gemeente andere ideeën daarover. Toen we terug kwamen van reis zagen we een protestbord tegen de windmolens en even later las ik in ons Bierbeeks krantje dat het plan werd opgeschort. Waarom? Uitzicht. Het belemmerd het uitzicht en ‘eventuele’ geluidsoverlanst van de bewoners. Dat is het enige wat ik kan bedenken. Wij leven in een groene buurt en blijkbaar zijn de mensen tegen windmolens maar niet tegen het volbouwen van de heuveltjes. Opnieuw, een teleurstelling.

 

World Vegetarian Day

Dat kwam de dag na het nieuws over onze ecologische voetafdruk. Ik hoop dat het bij vele mensen is doorgesijpeld hoe belangrijk het is om af en toe vegetarisch te eten! Het is niet alleen diervriendelijker maar gewoon ook veel beter voor het milieu. Ik heb er een blogpost over geschreven en ik hoop dat mensen massaal vegetarisch zijn gaan eten. Ik heb alleszins vreselijk lekker veggie gegeten die dag. Zoals elke week.

heart shape by various vegetables and fruits

Afgelopen weken kwam ik 2 eigenaardige blogposts tegen op beautyblogs. Ze leken als twee druppels water op elkaar en in de titels stond biologisch. Het leek echt een heel mooie blogpost over biologische producten maar toen sloeg het artikel om naar Samsung tablet hoezen en iPhone 6 hoesjes. Een gesponsord bericht, kan niet kwaad. Maar waarom dan die rare combinatie, met bio producten? Elk zijn ding, daar niet van. Het kwam voor mij redelijk ongeloofwaardig over en ik vraag me dan echt af waarom die bedrijven willen promoten door er het woord biologisch aan te koppelen. Blijkbaar is het iets heel trendy, hip en wordt er veel over gepraat? Of zie ik hier iets over het hoofd? Voor mij is het een rare vorm van product placement en verpest het wat voor mensen die écht over bio willen schrijven. Ik sta open voor discussie.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *