juli 17, 2024

Het is weer daar, de grillige Herfst! Een tussenseizoen waar je al eens een extra kwartier voor de kledingskast kan staan omdat het weer onvoorspelbaar is en waar de potjes kaneel weer vlot over de toonbank gaan. Wat mij betreft ben ik best wel blij dat de herfst zijn intrede deed!

Herfstige Essentials

Het wordt wat kouder, wat vroeger donker, de kleerkast wordt geswitched en de goesting om wat meer taart te gaan bakken. Pompoenen, Halloweenversieringen en ovenschotels, JUIJ! Ik toon je waarmee ik door de herfst kom.

Marshmallows

Eerlijk, wij hebben er altijd in huis, maar de herfst is wél het ideale seizoen om deze weer in huis te halen! Denk aan lekkere ‘s mores (recept), in de chocomelk of bij een heerlijk sprokkelend houtvuur. Wat mij betreft mogen deze niet ontbreken. Nomnomnom.

 

Hittepit

Een kersenpittenkussentje is dit seizoen ideaal voor als je toch nog niet de verwarming wil aanzetten maar wel lekker warm wil hebben als je in de zetel ligt. Ik kan alvast niet zonder. Een paar minuutjes in de microgolfoven en je hebt minstens een uur lekker warme voeten (of rug, of nek, …).

 

Knitwear

Een lekker oversized lange gebreide trui mag niét ontbreken in je herfst-garderobe. Soms is het nog te warm om met een jas de deur uit te gaan maar die lichte cardigans zijn net te koud. Dan komt zo’n gebreide versie wel goed van pas! Liefst van al zo groot dat ik erin kan verdwijnen.

 

Donkere lippen

Als er iets is waar ik echt naar uitkeek was de donkere lippen trend die élke herfst weer naar boven komt. Ik ben helemaal fan van donkerpaarse of donkerrode lippen. Veel beautymerken brengen dan ook zo eentje uit in hun herfstcollectie. Het staat chique, en is MEGA trendy, ook deze herfst. Gewoon doen! Deze kleur is er eentje uit de Velvet Mat lipstick collectie van Kiko.

 

Een goede ovenschaal en taartvorm

I don’t know about you, maar als er iets is waar ik best wel wat tijd in wil steken in de herfst is het bakken. Lekker voor de oven staan gapen tot je eten klaar is. Heaven! Elke dag slaatjes eten is superleuk in de zomer maar in de winter heb ik toch echt wel meer zin in wat stevigere kost. Ik houd van ovenschotels waar ik 2 dagen van kan eten, en ik bak graag taarten die het huis heerlijk doen ruiken. Liefst nog met een hoop kaneel erbij om het herfst gevoel wat te versterken.

 

Enkellaarsjes

Echt, HOERA voor enkellaarsjes. Mijn favoriete schoenen zijn weer draagbaar zonder zweetvoeten te hebben. Alle kleuren, vormen, maten, modellen, ik wil ze liefst gewoon allemaal. Het is met zoveel te combineren, kan heel stoer of juist heel sexy zijn en houden je voeten lekker warm. Mijn exemplaren voor deze herfst (tot nu toe, ik zag daarnet alweer keimooie online, humppf) zie je hierboven.

 

Crèmetjes

 

Ik heb een droge huid. In de zomer is dat een pak minder maar vanaf de temperatuur daalt krijgt mijn gezicht weer zichtbare velletjes en zijn mijn handen rap kurkdroog. En dan moeten we smeren smeren smeren! Hydrateren die handel! Ik neem er niet genoeg de tijd voor maar als het even kan neem ik mijn lekkere pot bodybutter erbij en geef ik mezelf een goede smeersessie. Love.it.

 

Kaarsjes

Ik probeer me al mentaal voor te bereiden op de periode waar ik de deur uit ga terwijl het nog donker is en thuiskom als het alweer donker is. Wat ik dan graag doe om de boel wat gezelliger te maken is leuke kaarsjes aansteken. Instant cosy feeling en zorgt voor wat extra warmte. En het allerleukste is als je een paar kaarsen met een heerlijke herfstige geur kan aansteken!

Een goede serie

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *