mei 28, 2024

Jullie weten dat ik redelijk wat aandacht wil besteden op mijn blog aan diervriendelijke merken en producten. Het is gewoon iets wat ik belangrijk vind. Ik ben geen extremist op geen enkel vlak maar toch wil ik op mijn blog het onderwerp vaak laten doorschijnen om mensen bewust te maken van wat ze al dan niet kopen.

Esprit goes vegan!

Kledij kan heel dieronvriendelijk zijn. Denk maar aan het hele angora ( konijnenvacht) fiasco vorig jaar, de strijd tegen Uggs, de verwerking van bont (‘madammen met een bontjas zijn gemeeen’) en ga zo maar door. Als ik dan lees dat een groot bekend merk een stap zet naar diervriendelijke fashion, dan maakt me dat erg blij. 

Esprit kennen jullie allemaal wel. Als ik aan Esprit denk, dan denk ik aan kledij van zeer goede kwaliteit en heel mooie basics. Tijdloos. In mijn kast zul je dus ook wel een en ander van het merk vinden, waarschijnlijk bij jullie ook. Vorige maand kregen we het heugelijke nieuws te horen dat Esprit een samenwerking is aangegaan met PETA. Dat resulteerde in een lijn met veganistische schoenen.

 

Wat is veganisme?

Iets is veganistisch wanneer er helemaal geen gebruik is gemaakt van dierlijke producten. Veganisten eten bijvoorbeeld niets van dierlijke oorsprong. Geen vis/vlees, maar ook geen melk, eieren, gelatine,…

Deze veganistische schoenen zijn dus van vals leer, hebben geen wol of andere soorten stof dat in het minste te maken heeft met dieren.

Het feit dat dit in samenwerking met PETA is en de stempel ‘PETA-Approved Vegan‘ krijgt, geeft zekerheid dat deze producten eerlijk zijn. You know I love that. Esprit zet alweer een stap in de goede richting. Vorig jaar kreeg het merk ook een Vegan Fashion Award van PETA, omdat ze een veganistische pump maakten, die echt wel high-fashion was.

Kijk, Esprit kent iedereen. Het is een grote speler op de markt, en biedt prachtige kledij aan, aan betaalbare prijzen. Het feit dat dit merk hiermee enorm veel mensen bereikt en aantoont dat het ook ànders kan, vind ik fantastisch. Ze zijn op goede weg, en ik hoop dat dit nog maar het begin is van een volledige diervriendelijke kledinglijn. Dat zou gewoon fantastisch zijn.

 

Wishlist:

Esprit / Vegane sneaker booties met veters Esprit / Vegane two-tone sneakersEDC / Oversized fashion jas m. Inca design

 

Ik heb op de webshop rond zitten neuzen en daar is natuurlijk weer een wishlist uit gekomen. 2 paar vegan schoenen, een vestje, een vals leren handtas en een prachtig eenvoudig horloge. IK. WIL. DIT.

Esprit, doe zo verder, de diertjes danken u! (En de fashionlovers natuurlijk ook ;))

Wisten jullie dit leuke nieuws van Esprit al? Wat vinden jullie ervan?

 

Dankjewel voor het lezen! :)

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *