juni 16, 2024
elektrische-damesfiets

Je kunt willekeurig een dames ebike bestellen online, maar houd er rekening mee dat er veel verschil zit tussen de verschillende merken en modellen. Je kunt een elektrische damesfiets goedkoop aanschaffen, maar dat kan later leiden tot problemen met bijvoorbeeld de accu, of je rijdt er gewoon niet met plezier op. Als je weet hoe dames ebikes functioneren wordt de keuze vanzelf duidelijk. Hier zijn een aantal aandachtspunten waar je zeker rekening mee moet houden bij elektrische dames fietsen kopen.

 

Kijk en vergelijk in de webshop van Fast&Furious voor de beste en goedkoopste ebikes online.

 

Budget of comfort?

Een elektrische dames fiets is goedkoop wanneer je niet teveel eisen stelt. Met budget bedoelen we niet op basis van inferieure onderdelen, maar zonder bijzondere toeters en bellen. De prijs heeft wel invloed op het rijgedrag, zo zijn goedkope ebikes vaak voorzien van een bewegingssensor die in actie komt wanneer het wiel de eerste omwenteling heeft gemaakt. Een luxere trapkrachtsensor treedt direct in werking waardoor je snel kunt vertrekken. Het lijkt een detail, maar bij een nieuwe ebike aanschaffen is dat wel een kenmerk om rekening mee te houden.

 

Aandrijving bij ebikes kopen

Er zijn modellen waar de motor bij het voorwiel is geplaatst, bij het achterwiel en met aandrijving op de trapas. Wanneer de aandrijving zich bij het voorwiel bevindt kan het sturen wat onrustiger aanvoelen, bij een motor aan de achterzijde komt het meeste gewicht aan de achterkant van de fiets. Het is ook mogelijk om een elektrische damesfiets te kopen met aandrijving in de trapas voor een directe aansturing met een beter gebalanceerde gewichtsdistributie.

 

Snelheidscontrole

Bij een dames ebike aanschaffen zijn er verschillen tussen de manier waarop de fiets controle uitoefent op de snelheid. Het is de bedoeling dat de motor ondersteuning geeft wanneer dat nodig is, met snelheden van 25 km/u of hoger zal de motor stoppen. Het is per fiets verschillend of dit in etappes gaat of dat de motor direct stopt. Over het algemeen zul je met een elektrische damesfiets die goedkoop is het mechanisme meer voelen, bij luxere modellen gaat dit vrijwel onmerkbaar.

 

Online goedkoop een ebike leasen

Wil je kiezen voor luxe maar tast je liever niet te diep in de buidel? Je kunt ook kiezen voor een elektrische dames fiets leasen, bij Fast&Furious kun je zelf kiezen voor de periode en het bijbehorende maandtarief. Zo kun je zonder sparen toch snel met jouw droomfiets op pad!

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *