juli 17, 2024

Alle autobezitters komen op een gegeven moment in hetzelfde schuitje terecht. Ze willen eigenlijk een nieuwe auto, zeker wanneer de oude schade heeft, maar daarvoor moet eerst het oude exemplaar worden verkocht. Veel mensen zien daartegen op. Ze zijn bang dat ze niet de juiste prijs krijgen, of dat ze uiteindelijk toch spijt krijgen van de verkoop. Ook is het verkoopproces zelf niet altijd even eenvoudig. Kopers komen en gaan tot er uiteindelijk één blijft plakken. Zit jij in dezelfde positie? Maak je dan geen zorgen. Een schadeauto verkopen kan sneller dan je denkt. Hieronder lees je hoe!

 

Het gemak van een veilingssite

Een van de slimste dingen die je kunt doen is hulp inschakelen. Specifiek: hulp van een veilingssite. Dit zijn speciale websites waarop je jouw oude auto eenvoudig kunt aanbieden. Hoe werkt dat dan precies? Om te beginnen zoek je alle gegevens bij elkaar. Denk daarbij aan het bouwjaar van de auto, de kilometerstand, het type transmissie, het type brandstof en het koetswerk. Ook is het slim om al het papierwerk goed op orde te hebben, inclusief een onderhoudsgeschiedenis. Dit alles heb je nodig om de auto aan te melden. Dat gebeurt vaak via een speciaal aanmeldformulier, waarop je ook je contactgegevens achterlaat. Wanneer een koper is gevonden, krijg je direct bericht per telefoon of e-mail.

 

Hoe werkt het?

Laten we eens een concreet voorbeeld pakken, bijvoorbeeld besteautobod.be. Op deze site kun je iedere auto die je wilt verkopen aanbieden, zelfs een schadeauto of autowrak. De specificaties worden bekeken en wanneer deze aan de eisen voldoen, staat niets je in de weg. Je biedt de auto aan en vervolgens wordt deze rondgestuurd in het netwerk. Binnen een dag krijg je gegarandeerd een bod. Dit is gebaseerd op de veiling die achter de schermen plaatsvindt. Is de auto gewild, dan kan de prijs behoorlijk oplopen. Na een dag krijg je te horen of er op de auto geboden is en zo ja, wat dit bod dan is. In principe is je auto dan verkocht, mocht je dat willen. Zo zie je maar: een auto verkopen kan sneller dan je denkt!

 

Geheel vrijblijvend

Een groot voordeel van deze site is dat het bod compleet vrijblijvend is. Je zit dus nergens aan vast. Met andere woorden, je hoeft de auto niet te verkopen als je dat toch niet wilt. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een te laag bod. Wanneer je zelf denkt dat je meer voor de auto kunt krijgen, is het zeker de moeite waard dat te proberen. Ook kun je besluiten om je wagen toch niet te verkopen. Misschien kom je er tijdens het proces achter dat je hem toch niet kwijt wilt, dat kan zomaar gebeuren! In dat geval kun je dus gewoon van de koop afzien. Een schadeauto verkopen kan dus sneller dan je denkt, gewoon via een veilingssite. Denk je erover om binnenkort een nieuw model aan te schaffen, dan kun je het altijd eens proberen. Je ziet dan direct hoeveel jouw auto nog waard is!

auto-verkopen-autoveiling

5/5 - (2 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *