juni 16, 2024

Sneller je auto verkopen? Lees onze 4 tips! Hierdoor verkoop je sneller je auto voor meer geld! Wie wilt dat nu niet?

 

Tip 1: onderhouden en gekeurd

Een goed onderhouden auto verkoopt sneller en is meer geld waard. De nieuwe eigenaar heeft namelijk geen zin om naast de aanschaf van de auto ook nog eens veel geld in achterstallig onderhoud te steken. Zorg er daarom voor de auto voorzien is een recentelijk gepleegde onderhoudsbeurt én een nieuwe keuring. Vermeld dit dan ook duidelijk in de advertentie. Dit is een sellingpoint en zorgt ervoor dat je sneller je auto verkoopt.

 

Tip 2: zorg ervoor dat jouw auto de mooiste is

Een glimmende auto verkoopt zichzelf. Een auto laten glimmen is minder moeilijk dan je denkt. Veel mensen denken dat een auto laten glimmen veel tijd kost. Dat hoeft niet het geval te zijn! Om te beginnen was je de auto met een waxhoudende shampoo, of neem je een carwash met een waxprogramma. Daarna poets je de auto nogmaals met quickwax of speedwax. De naam zegt het al… binnen 15 minuten kun je met quickwax of speedwax de hele auto hebben gepoetst. Je hebt een doek om in te poetsen nodig, en een doek om mee uit te poetsen. Het resultaat is verbluffend. Vergeet niet de banden zwart te maken met bandenzwart, en je auto is in showroom staat!

 

Tip 3: verkoop je auto via een auto veiling

Je auto verkopen aan een autoveiling is de snelste manier van verkopen die je je maar kunt bedenken. Sommige veilingen zoals xxx verkopen je auto binnen 1 dag voor de beste prijs. Hoe ze dat voor elkaar krijgen zit hem in het netwerk. Er zijn namelijk meer dan vijfduizend aangesloten autobedrijven die een berichtje binnenkrijgen om mee te bieden. Deze bedrijven brengen dan een bod uit op jouw auto! Gelukkig ga je geen 5000 biedingen krijgen, want daar wordt niemand vrolijk van. Neen, je ontvangt alleen het hoogste bod. Daar kun je ja of nee tegen zeggen. Ja betekent direct verkocht en een afspraak maken met de koper, en neen betekent dat je de auto niet wilt verkopen tegen dat bedrag. Wat je ook beslist, deze autoveiling is helemaal gratis en vrijblijvend. Er zijn geen kosten en je bent niet verplicht om je auto te verkopen.

 

Tip 4: auto inruilen

Vaak koop je ook weer een andere auto, dus inruilen is ook een optie. Staat je nieuwe auto al rijklaar, dan is het een kwestie van omruilen en bijbetalen. Supersnel. Inruilen kost je vaak meer dan het lijkt. Met andere woorden krijg je minder geld terug dan wanneer je de auto via een autoveiling verkoopt, of hem via een advertentiesite verkoopt. Het gemak kost gewoon wat extra’s. Natuurlijk is het slim om je auto eerst te laten veilen (vrijblijvend), en daarna eens te zien wat je terug zou krijgen bij inruil. Zo kun je altijd voor de beste deal gaan.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *